MASARNIA BRUSY GIERSZEWSCY pod obecną nazwa funkcjonuje od października 2009 roku. Właścicielką jest Barbara Gierszewska, która przy pomocy dzieci Darii, Filipa i Fabiana oraz wykwalifikowanej załogi, kontynuuje tradycje męża.
W 1991 założyciel Wawrzyniec Gierszewski utworzył Zakład Rzeźnicko-Wędliniarski Produkcja Handel zatrudniając niespełna 10 osób.
Wówczas, siedziba mieściła się przy ulicy Lipowej (obecnie Plac Jana Pawła II) w Brusach (woj. pomorskie, powiat Chojnice).
Początkowo zaopatrywaliśmy jedynie kilka lokalnych sklepów. Z upływem czasu zdobyliśmy zaufanie wśród konsumentów, a do współpracy z nami było coraz więcej chętnych.
W związku z tym firma została przeniesiona na większy obiekt przy ulicy Młyńskiej. Stary Gs-owski budynek został zmodernizowany zmieniając się w bardziej nowoczesny, spełniający wszelkie wymagania sanitarne, weterynaryjne oraz unijne (jesteśmy firmą która uzyskała numer eksportowy uprawnijący nas do handlowania na rynkach krajów członkowskich Unii Europejskiej).
Dzięki naszym niezawodnym pracownikom (obecnie zatrudniamy ok 40 osób), przeszkolonym w systemie HACCP i produkcji odbywającej się zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną i higieniczną (GMP,GHP) możemy poszczycić się jakością i niepowtarzalnym smakiem naszych wyrobów, smakiem jak sprzed lat.
Jako spadkobiercy Wawrzyńca Gierszewskiego jesteśmy zobowiązani do kontynuowania Jego tradycji. Dlatego MASARNIA BRUSY GIERSZEWSCY produkuje tak, aby nasze wyroby:


Przede wszystkim aby smakowały Tobie i Twoim najbliższym!
Chcemy podkreślić, iż mięso i wędliny, które oferujemy pochodzą wyłącznie od lokalnych dostawców skupujących żywiec od polskich rolników.